Ελαιουργείο 

Όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 1969, όταν ο ελαιοπαραγωγός, παππούς, Γιώργος Κώνστας μαζί με τη σύντροφό του, Σταυρούλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία, κατασκευάζοντας ένα λιοτρίβι, πολύ διαφορετικό, από τα ήδη υπάρχοντα εκείνη την εποχή.Από την επόμενη κιόλας χρονιά, η άδεια εκδόθηκε με την έγκριση ως ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑ, όπως ακριβώς δηλαδή, συνεχίζει να ονομάζεται μέχρι και σήμερα.

Έτσι, οι εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν με γνώμονα αυτό το μοντέλο.

<-- Φωτογραφία από τα εγκαίνια του ελαιοτριβίου το 1970

Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑ, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, 2ης γενιάς, που συνεχίζει απτόητα στο χρόνο τη δραστηριότητά της, με κύριους καθοδηγητές τα δυο αδέλφια, γιους του Γιώργου και της Σταυρούλας Κώνστα.

Η επιχείρηση διαθέτει τα τελειότερα και πιο σύγχρονα μηχανήματα τελευταίου τύπου, ALFA LAVAL, εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, διατηρώντας ταυτόχρονα, ως βασική αρχή, την αρίστη εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών και τον απόλυτο σεβασμό στο μόχθο και την αγωνία τους, ώστε αυτοί να αγγίξουν τα επιθυμητά όρια. Δηλαδή, ένα ελαιόλαδο υψηλής διατροφικής αξίας, σε μέρες δύσκολες και επικίνδυνες...