Λίγα λόγια για εμάς

Είμαστε στο χώρο της επεξεργασίας του ελαιολάδου, από το 1970.
Η μυρωδιά και η γεύση του φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς, έχει αποτυπωθεί -από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια- με ανεξίτηλα στίγματα στη μνήμη μας, αφού στο καλωσόρισμα του κάθε Φθινοπώρου, βιώναμε όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας του ευλογημένου καρπού, από το στάδιο της συγκομιδής, έως και αυτό της έκθλιψης.

Κλαδεύουμε τα δένδρα και οργώνουμε το χώμα με παραδοσιακά ορθούς τρόπους, αποδίδοντας με απόλυτο σεβασμό, φόρο τιμής στο περιβάλλον και την αξιοποίηση της γης, αφού πρώτη μας και ενσυνείδητη επιλογή, είναι η πεισματική μας άρνηση, στη χρήση φυτοφαρμάκων και βοηθημάτων χημικής προέλευσης.Οι ιδιόκτητοι ελαιώνες μας, με ποικιλίες: ΑΘΗΝΟΕΛΙΑ, ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ, ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ, κείτονται ανάμεσα στις έφορες περιοχές των Μεσογείων, όπως: Καλύβια, Κουβαρά, Όλυμπος... 

Η συγκομιδή των καρπών γίνεται με απόλυτη προσοχή, ώστε τα δένδρα να παραμένουν διαχρονικά άθικτα, χωρίς ανεπιθύμητα ατυχήματα, ενώ η μεταφορά των πρώιμων καρπών προς το ελαιοτριβείο μας, γίνεται τάχιστα, πριν την ελαιοποίηση τους με ψυχρή έκθλιψη. 

Κι έτσι, κάπου ανάμεσα στην αγάπη μας για το πολυτιμότερο και συγχρόνως αρχαιότερο δένδρο του πλανήτη, τις γνώσεις μας για το αντικείμενο, τα μυστικά μας, αλλά και την επαγγελματική μας απλότητα, γεννήθηκε το PROTOGENES και το KONSTAS. Δυο υπέροχα ελαιόλαδα, προερχόμενα από τις ποικιλίες ΑΘΗΝΟΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΤΙΚΗ.

Από την παρθενική τους κιόλας εμφάνιση σε διαγωνισμούς, η εξαιρετική τους ποιότητα, εκτίναξε τους δείκτες στα ύψη, με αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα την επαναλαμβανόμενη αποκομιδή σημαντικών διακρίσεων.  


«Πιθανόν ο δρόμος του Ελληνικού Ελαιολάδου να είναι περίπλοκος και αγκαθωτός. Ωστόσο, διαθέτοντας τον άκρατο ενθουσιασμό, τις απαραίτητες γνώσεις μας και κυρίως το σεβασμό προς τον ίδιο, τον ευλογημένο αυτό καρπό, μπορεί τελικά αυτός ο δρόμος, να μην είναι και τόσο δύσβατος...

Αυτό, μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερη περηφάνια, αλλά και ταυτόχρονα μια αυξημένη ευθύνη. Οικογενειακή μας υπόσχεση; Η προσπάθεια να ταξιδέψουμε τις εμπειρίες μας, προσωποποιημένες στο χρώμα του ελαιολάδου, σε κάθε μακρινή γωνιά του Γης μας. »